2011. február 22., kedd

Tejben-vajban fürdö fokhagymás pulykamell

Egy recept olyan napokra, amikor nincs kedvem/idöm fözni. Annyi idö alatt elkészül, amíg a tészta megfö. Ezt is párom anyukája szokta készíteni, így nevezhetjük portugál receptnek. Amúgy nem az... Legalábbis nem tradícionális.





Hozzávalók:

  • 4 szelet pulykamell filé (vagy csirkemell, vagy sertéscomb)
  • kb. 3 dl tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3-5 dkg margarin vagy vaj
  • pici olaj
  • só, bors


A tésztának feltesszük vizet forrni. A hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk, rákarikázzuk a fokhagymát. A vajat megolvasztjuk egy pici olajjal (hogy a vaj ne égjen le). A pulykamellek mindkét oldalát halványra sütjük, majd felengedjük a tejjel. Alacsony lángon puhára fözzük. Ha a tej kezd "eltünni", mindig pótoljuk! Tésztával tálaljuk.

A régi fotó...

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm a hozzászólást!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...