2011. március 16., szerda

Tarte de amêndoa, azaz portugál mandulatorta

Kedvesem húga szokott ilyen sütit sütni, mielőtt kiderült, hogy szegény lisztérzékeny... Mivel már régen nem ettem ilyet, gondoltam, megsütöm magam! A recept innen való, de szinte megegyezik a családival.


Hozzávalók: 
Tésztához:
  • 100 g margarin
  • 100 g cukor
  • 200 g liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 2 tojás
  • 3 ek. tej
Tetejére:
  • 150 g darabolt mandula
  • 3 dl tej (egy másik recept 1,5 dl-t ír)
  • 100 g cukor
  • 100 g margarin
A tésztához a margarint a cukorral habosra verjük, majd egyesével belekeverjük a tojásokat. Addig dolgozunk a gépi mixerrel, amíg szép könnyű állaga nem lesz. Ezután hozzáadjuk a tejet és a sütőporos lisztet és jól belekeverjük. Egy 23 cm-es tortaformát kivajazunk, beleöntjük a masszát és 180 fokos sütőben halványra sütjük. Eközben... A "bevonathoz" szükséges összes hozzávalót feltesszük lassú lángra főni. Folyamatos kevergetés mellett, megvárjuk, míg besűrűsödik. Nos, erre én az idők végezetéig várhattam volna, ugyanis jeleit sem mutatta a sűrűsödésnek. Ezért gondolom, hogy a 1,5 dl tej legközelebb elég lesz. Szóval, ha elértük a megfelelő állagot (meg ha nem, akkor is), a tésztát kivesszük a sütőből, ráöntjük a mandulás "krémet" és visszatesszük a sütőbe, amíg a mandulák szépen megbarnulnak.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm a hozzászólást!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...