Pénteken néztem a "Cook yourself thin", azaz "Fözd magad karcsúra" címü müsort. A lényege az, hogy egészségtelenül étkezö, túlsúlyos emberek kedvenc ételeit készítik el, egészséges és kalóriaszegényebb változatban. Alanyunk kedvence olajban sült, panírozott csirkemellek voltak, majonézzel. Ehelyett született meg a következö:
Hozzávalók:
- fél kg csirkemell
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 tk. kakukkfü
- eröspaprika/csilipehely ízlés szerint
- 1 db babérlevél
- só, ízlés szerint
- 1 doboz natúr joghurt
- pici tej
- kb. 1 és 1/2 bögre natúr cornflakes (kukoricapehely)
Az összes füszert és a késünkkel vagy tenyerünkkel kilapított fokhagymákat elkeverjük a joghurttal és egy pici tejet öntünk bele (elhagyható). A feldarabolt csirkemelleket beletesszük a "pácba" és egy órát hagyjuk, hadd érjenek össze az ízek. Eközben sodrófával vagy bármi mással összetörjük a cornflakest, de azért ne annyira, hogy morzsa legyen belöle. Az egy óra leteltével a csirkucikat belehempergetjük a kukoricapehelybe, sütöpapírral bélelt tepsibe tesszük és 200 fokos sütöben 20 perc alatt megsütjük. Mi rizzsel és párolt bébirépával ettük. Nagyon-nagyon finom és egészséges is, hiszen zsiradék és liszt nélkül készült!